Technológiák

Kivágás

Matic Kft. Technológiák - Kivágás
Professzionális kivágási technológiák, modern géppark.

Csőlézer vágás

Matic Kft. Technológiák - Csőlézer vágás
A Matic Kft. 2020-2021 -ben telepítette a HD-TC 60170 fiber csőlézer gépet, ezzel kiszélesítve a cégünknél gyártott termékek palettáját.
DURMA HD-TC lézer zártszelvény, profilok és csövek vágására szolgáló nagysebességű gép. Az anyag adagolása és kihordása automatikusan történik. A csöveket és zártszelvényeket rendkívül precízen és gyorsan vágja, így magas minőségen széles választékú szelvényekből készült termékek egyedi és nagy hatékonyságú sorozatgyártást tesz lehetővé.

A vágás során maximális pontosság érhető el, mivel a központosító tokmány (ami a legközelebb helyezkedik el a vágófejhez), szinkronban forog a fordító tokmánnyal. A vágás ideje alatt az automata adagoló rendszer egyenként leméri a kötegben érkező munkadarabokat, és a vágási vonalhoz továbbítja azokat, amíg folyamatban van a vágás, az adagoló rendszer előkészíti a következő munkadarabot. A vágófej egy kapacitív távolságérzékelővel van ellátva, mely folyamatosan szabályozza a fúvóka és a munkadarab közti távolságot, a „Z” tengely gyorsirányításával. A felmelegedés ellen vízhűtés véd. A gép vezérlése egy Sinumerik SL84OD CNC vezérlésű, 64bit-es mikroprocesszor alapú rendszer. Saját Durma kezelőfelülettel és teljes vágási beállítás – adatbázissal rendelkezik. Referencia értékek alapján könnyen igazíthatja a vágás minőségét.

Általános felhasználási területek: mezőgazdasági gépgyártás, bevárásló központok védelmi berendezései, állványrendszerek, tartó szerkezetek, elektromos szekrények váz szerkezetei, burkolatok belső merevítései, de még otthoni felhasználásra szolgáló dekor elemek, gyertya tartó, kiegészítők.

A csőlézerrel kerek csövek, négyszögprofilok lézervágással történő megmunkálását vállaljuk az alábbi tartományban:

Anyag típus

Minimális külső körátmérő (mm)

Maximális külső körátmérő (mm)

Minimális falvastagság

(mm)

Maximális falvastagság (mm)

Adagolható alapanyag max. hossz

(mm)

 

Kész munkadarab max.hossz

(mm)

Szénacél

Csövek min. átmérője: 20

Csövek max. átmérője: 170

Hegesztett profilok min.: 20x20

Hegesztett profilok max: 120x120

Téglány profilok min.: 25x20

Téglány profilok max.: 150x100

0,5

10

6500

4500

Nemesacél

0,5

6

6500

4500

Alumínium

0,5

8

6500

4500

Sík lézer vágás

Matic Kft. Technológiák - Sík lézer vágás
A lézervágás egy olyan CNC vezérelt termikus vágási folyamat, amelynek során különféle vastagságú fémek vághatók (szénacélok, rozsdamentes, saválló acélok és különféle rezek), a vágáshoz szükséges hőenergiát egy lencsével fókuszált lézersugár biztosítja.
Bármilyen alakú termék kivágható, melynek a kontúrját le lehet képezni. A kontúrra vonatkozóan cégünk a legmodernebb 2D és 3D (Solid Edge) szoftvereket használja, hiszen ezek és a megfelelő hajlítási tényező beállításával a legpontosabb teríték tervezhető meg. A programozó csoport a legújabb Trumpf és Mitsubishi szoftverekkel készíti a táblatervekre az alkatrészek kiosztását, és a programok megírását, így a gépeink hatékonyabb kihasználtságát érik el. Minél jobb a kihasználtság, annál versenyképesebbek tudunk lenni, azért, hogy versenyképesek legyünk, a dolgozóinkat is folyamatosan képezzük. Az alkatrészek gyártáskövetését a Vállalatirányítási rendszer teszi lehetővé!

Cégünk modern kivágó gépekkel dolgozik, melyekkel nagy pontosságú alkatrészek előállítása lehetséges, rövid átfutási idővel. A gyártáshoz szükséges anyagot lemezraktárunk biztosítja, mely hatalmas készlettel rendelkezik, de vevő által biztosított anyagot is feldolgozunk.

Gép

Max táblaméret

Szénacél

Rozsdamentes

Alumínium

Sárgaréz

Vörösréz

Trumpf CO2

2000x4000 mm

20 mm

12 mm

8 mm

-

-

Mitsubishi 8 kW

1500x3000 mm

30 mm

30 mm

30 mm

18 mm

10 mm

Stanc kivágás

Matic Kft. Technológiák - Stanc kivágás
Ezen a területen 4 gépet különböztetünk meg, 3 stanc és 1 kombi gépet, utóbbi gépünk rendelkezik egy 3 kW teljesítményű fiber lézerforrással.
A terület hatékonyságát a darabolási és utómunka költségek visszaszorítása jellemzi. A szerszámokkal történő megmunkálás a kontúr vágás mellett lehetővé teszi a hatékony perforálást, süllyesztés, menetfúrást és egyéb hidegalakításokat például szemhúzást.

A gép megmunkálási képességei a következők:

Gép

Max táblaméret

Szénacél

Rozsdamentes

Alumínium

Sárgaréz

Vörösréz

Stanc

1250x2500 mm

3 mm

3 mm

3 mm

5 mm

5 mm

Kombi

1250x2500 mm

3 mm

3 mm

3 mm

5 mm

5 mm

Élhajlítás

Matic Kft. Technológiák - Élhajlítás
Az élhajlítás egy olyan hidegalakítási eljárás, mely során a lézervágott, illetve stancolt 2 dimenziós lemezterítékekből 3 dimenziós alkatrészeket állítunk elő.
Szerszámkészletünkben megtalálhatóak R0.6, R0.8, R2, R3, R4, R5, R8-as rádiusszal gyártott élhajlító szerszámok, de ezen felül rendelkezésünkre áll több, nagyobb méretű egyedi kivitelezésű szerszám egészen R50-es méretig. Ezen felül R200-ig automata gépünk ad megoldást. Egyedi kérések esetén szerszámkészítő műhelyünkkel állunk rendelkezésükre.

Az évek alatt törekedtünk ezen a területen is arra, hogy a finomlemez élhajlítások során minden feladatra, megkeresésre felkészültek legyünk. Ez megjelenik a sokszínű szerszám garnitúráink mennyiségében, minőségében és gépparkunk sokszínűségében is melynek része 2 darab 30 tonnás Amada, egy 22 tonnás Cone, 2 darab 2 méteres Amada, egy 3 méteres Amada és egy Durma típusú 320 tonnás élhajlító gép is. Nagy darabszámos visszatérő megmunkálásokra pedig Salvagnini panelhajlító gépünk nyújt hatékony és termelékeny megoldást elképzeléseire.

DURMA AD-S 30320 Hidraulikus CNC élhajlító
A Matic Kft. 2020.12. - ben telepítette az AD-S 30320 élhajlító gépet, ezzel megnövelve a kapacitást és kiszélesítve a cégünknél gyártott termékek palettáját.

A csúcstechnológiát képviselő AD-S 30320 CNC vezérlésű (Y1-Y2, X1-X2, R1-R2, Z1-Z2) tengelyekkel rendelkező CNC élhajlító gépünk nagy pontossággal és erővel dolgozik, így a kevésbé tapasztalt gépkezelők keze alatt is a legbonyolultabb hajlításokkal rendelkező alkatrész előállítható. A szakértelem és a kiváló technikai eszközök szerencsés találkozásának köszönhetően többé a legösszetettebb lemezalkatrészek, illetve egyéb termékek hajlítása sem jelenthet gondot. Az általunk vállalt hajlításokhoz 320 Tonna nyomerő áll rendelkezésre 3 méter hosszon, ami méterenként 10 mm vastag lemez élhajlítását teszi lehetővé, de első sorban a célunk minél kisebb szerszámban a lehető legkisebb rádiuszokkal történő megmunkálás.

Élhajlító gépünk minden tengelye CNC vezérelt motorral hajtott, ami precíz beállításokat, ütköztetéseket és mérést tesz lehetővé, ezzel garantálva megrendelőnk számára a hibamentes kivitelezést. A tökéletes hajlítás legfontosabb eszköze a stabil és pontos hátsó ütközőrendszer.

Szakszerű műszaki előkészítésünk során számítógépes tervezéssel, modellkészítéssel képzünk a hajlítás paramétereihez optimalizált lemezterítéket. Így a hajlítás után garantálható a tökéletes alkatrész.

Gépünk EURO típusú felső és alsó szerszámokkal dolgozik, mely könnyen beszerezhetőek, így egy új projekt elvállalása esetén nem okoz gondot a beszerzés, valamint a gyors szerszámbefogó rendszernek köszönhetően a szerszámok gyorsan cserélhetőek.
 A biztonság egyik eleme a lézeres benyúlás védelem , másik pedig az elülső csúsztatható lemeztartó, mely biztosítja a lemez megfelelő tartását.

Panelhajlítás

Matic Kft. Technológiák - Panelhajlítás
A Matic Kft. 2019 év elején telepítette a Salvagnini P4Lean-2120  panelhajlító/élhajlító gépet, ezzel kiszélesítve a cégünknél gyártott termékek palettáját.
A P4 Lean panelhajlító egy olyan gép, melyet kizárólagosan a Salvagnini fejleszt és gyárt, ez a gépcsalád a lemezhajlítás egy univerzális, és majdnem teljes mértékben automatizált ágát képviselik. A terítékek mozgatását, forgatását, tehát a teljes pozicionálását egy automatikus manipulátor végzi a hajlítási folyamat során, ezzel minimalizálva a két hajlítás között eltelő időt. Amikor a lemez pozícióba került, egy szintén automatikus, a lemez geometriájához alkalmazkodó megfogó szilárdan az asztalhoz rögzíti az alapanyagot, majd két univerzális hajlítószerszám (egy alsó és egy felső) elvégzi az adott oldalon szükséges hajlításokat. Minden automatikusan történik, manipulátorok és aktuátorok segítségével.

Legnagyobb előnye ezeknek a gépeknek az univerzális szerszámok, melyeknek köszönhetően nincs átállási és felszerszámozási idő. A gép a 3D modellből (stp) generált program alapján alkalmazkodik a geometriához, így ezáltal a tervezett hajtásokat készíti el a készterméken. Így elérjük a legnagyobb termelést úgy, hogy nincs selejtgyártás, és az alkatrész megfelel a tervezettnek.

A gép érdekessége, hogy mivel elektromos és pneumatikus hajtások vannak benne, a gép működéséhez kevesebb mint 20 liter olajra van szükség.

A gép kezelése nagyon könnyen megtanulható, kezelőfelületei minden platformon egyaránt felhasználóbarát.

Salvagnini P4Lean-2120  panelhajlító/élhajlító
Legfontosabb tulajdonságai:
► MAC 2.0: Adaptív hajlítási korrekciós rendszer. A hajlítási folyamat során a gép méri az erőhatásokat, s azt az adatbázisban szereplő. a hajlításhoz szükséges erőkkel összeveti. Amennyiben eltérést tapasztal az anyagminőség változásából kifolyólag, úgy ennek megfelelően elvégzi a pontos hajlításhoz szükséges korrekciókat.
► Gördülő pontos hajlítás, mely teljes mértékben kiküszöböli a hajlítás során keletkező sérüléseket.
► Képesség részben, vagy teljesen zárt élek hajlítására
► Képesség festett vagy fóliás lemezek sérülésmentes hajlítására
► Lehetőség egyedi referenciapont felvételérre
► Golyósorsókkal mozgatott manipulátor, mely biztosítja a gyorsaságot és pontosságot
► Integrált lemezvastagság mérőrendszer
 
Hajlíthatósági paraméterek:
► Maximális hosszúsági mérete a bejövő alapanyagnak: 2495 mm
► Maximális szélességi mérete a bejövő alapanyagnak: 1524 mm
► Maximális átlója a bejövő alapanyagnak: 2500 mm
► Maximum hajlítható hosszúság: 2180 mm
► Maximum hajlítható magasság: 200 mm

Anyag típus Minimális anyagvastagság (mm) Maximális falvastagság (mm) Adagolható alapanyag max. hossz (mm) Max. hossza a szerszámoknak Max. hossz a belső hajlításnak (rövid oldal) Max. hossz a belső hajlításnak (hosszabb oldal)
Szénacél 0,4 2,5 6500 2180 mm 30 mm 45 mm
Nemesacél 0,4 2,5 6500
Alumínium 0,4 4 6500

Szálcsiszolás

Matic Kft. Technológiák - Szálcsicsolás
20 éves tapasztalattal rendelkezünk a dekor felületek létrehozásában, szállításában és csomagolásában egyaránt, melyhez alapjaiban járul hozzá a Kuhlmeyer típusú dupla szalagos szálcsiszoló gépünk.
A berendezés előnye, hogy a két szalaggal egyetlen befogással végezhető el a csiszolás. Kisebb és nagyobb munkadarabokat egyaránt lehet automatikusan és kézi csiszolással megmunkálni. Egyszerűbb alkatrészekhez sík asztalt, bonyolultabb hegesztett szerkezetekhez pneumatikus forgatót használunk. A kívánt felületi csiszolatkép eléréséhez többféle végtelenített csiszoló szalag elérhető.

Lézer gravírozás

Matic Kft. Technológiák - Lézer gravírozás
A legtöbb bonyolult összeállítás során fontos az alkatrészek jelölése, rajzszámok feltűntetése, piktogramok felvitele a felület kezelést követően is.
Erre a célra használunk 2 lézergravírozó gépet melyek alkalmasak eloxált, porfestett, rozsdamentes, alumínium, réz és ívelt felületek tartós jelölésére is. Ezen felül kiemelt fontosságú pozíciót lát el porfestő üzemünk életében, mivel minden felülethez - melyet ki kell védeni a porfestés elől - itt készítjük a feladathoz szükséges speciális, egyedi maszkoló anyagokat.

Ponthegesztés

Matic Kft. Technológiák - Ponthegesztés
A ponthegesztés a nyomáshegesztési eljárások egyik speciális technológiája.
Az összehegesztendő alkatrészeket két elektróda közé helyezzük, melyek közül az egyik mozgatható, a másik pedig fix. Az anyagok közötti átmeneti ponton az ohmos ellenállás különösen magas és itt az elektromos áram hatására az anyagok közötti hőmérséklet olvadásponthoz közeli, amelyet az elektródák egyidejűleg összenyomnak, így jön létre az oldhatatlan hegesztési kötés. Fontos, hogy a kötés hegesztésenként egy pontra összpontosul.  A ponthegesztés általában 0,05…6 mm vastagságú alkatrészek átlapolt kötésének kialakítására alkalmas eljárás. Gépparkunk 4 darab acél megmunkálásra alkalmas géppel és 1 db alumínium anyagra beállított géppel rendelkezik. Ezen felül megtalálható egy multi funkciós gép, ahol 2-3 méterig tudunk alkatrészeket pont hegeszteni és a modern technológiát alkalmazva a legbonyolultabb összeállításokat is könnyen tudjuk vállalni. Ebben az esetben a gép alsó elektródáját egy vízhűtött és teljesen sík vörösréz asztal biztosítja.

A folyamat gyakorlatilag három szakaszra tagozódik:
1. Az áram (I) bekapcsolásával létrejön a villamos érintkezés a munkadarabok között. A szilárd fém felhevül és kitágul, ezáltal a munkadarabok közötti rés megnő, majd az elektródaerő hatására a megolvadt fém kinyomódik a munkadarabok közötti résbe, és kialakul a hegesztési lencse záró övezete.
2. Az érintkezési felület tovább nő, és az adott munkadarab vastagságától függő átmérőjű lencse képződik. A felületi oxidréteg feltöredezik és elkeveredik a megömlött fémben, a fém tovább tágul és képlékeny alakváltozást szenved.
3. A hegesztőáram kikapcsolása után a fém lehűl és kristályosodik. A kristályosodási folyamat a nyomóerő változásával szabályozható. A hegesztendő fém termomechanikai igénybevétele hat a lencse és annak közvetlen közelében levő fém tulajdonságaira.
 
Ponthegesztéskor a munkadarabok anyagminősége, vastagsága, a kötés kialakítása stb. szerint különféle hegesztési ciklusokat lehet beállítani. A hegesztési ciklust elsősorban az áramerősség, a nyomóerő és a hegesztési idő határozza meg.

Csaphegesztés

Matic Kft. Technológiák - Csaphegesztés
Cégünk rendelkezik ívhúzásos és csúcsgyújtásos technológiával is, ezáltal szénacél rozsdamentes és alumínium lemezekre is a legmagasabb minőségi követelmények szerint tudunk kötőelemet hegeszteni.
A legtöbb előforduló hegeszthető csap megtalálható raktár készleten, de a beszerzési források is naprakészen tudnak szállítani, így rövid határidővel tudjuk kiszolgálni partnereinket.

Technológiai leírás: (forrás: www.soyer.hu - hozzáférés: 2023.01.04.

Ívhúzásos technológia:
Ennél a hegesztési eljárásnál egy hegesztési áramirányító szolgál energiaforrásként, amely egy folyamatos, időtartammal és áramerősséggel szabályozható ívet vezet be. A hegesztési időtartam általában 0,1 – 0,2 másodperc. Segédeszközként védőgáz vagy kerámiagyűrű használata lehetséges.

A hegesztőcsap a hegesztőfelülethez ér.

A hegesztőcsap elemelkedik a hegesztőfelülettől, a fényív begyújt.

A hegesztőcsap belemerül az olvadékba, az olvadék megdermed, az illesztés létrejön.

Csúcsgyújtásos technológia:
Ennél a csaphegesztési eljárásnál az áramforrást egy kondenzátor szolgáltatja, amely extrém rövid, 1-3 ms (0,001-0,003 másodperc) alatt adja le feszültségét a hegesztőcsap csúcsán keresztül. Segédeszközök, mint például kerámiagyűrű vagy védőgáz használata nem szükséges.

A hegesztőcsap csúcsa a hegesztőfelülethez ér.

A fényív egy vékony olvadék réteget képez a hegesztőcsap és a munkafelület között.

A hegesztőcsap belemerül az olvadékba, az olvadék megdermed, az illesztés létrejön.

(Forrás: www.soyer.hu - hozzáférés: 2023.01.04.)

Kötőelem préselés (Pemezés)

Matic Kft. Technológiák - Kötőelem préselés (Pemezés)
Ez a technológia az egyik legolcsóbb módja annak, hogy kötőelemeket rögzítsünk lemezekhez.
A lézervágás és stancolás pontossága miatt nagyon pontosan lehet pozícionálni a kötőelemeket, a csavarkötés erőssége megközelíti a hegesztéssel rögzített kötés erősségét. Elsősorban belső alkatrészekhez javasoljuk a technológiát, mivel utómunka (összetett felületkezelés) nélkül a másik oldalon látszódik a megmunkálás.

Szegecselés

Matic Kft. Technológiák - Szegecselés
A szegecselés két lemez oldhatatlan kötéssel történő rögzítését jelenti.
Az úgynevezett szegecs húzást több méretű pneumatikus szegecshúzó géppel végezzük, így a finomlemez világában minden szegecselési munkára fel vagyunk készülve, a legjáratosabb kötőelemek raktárkészletünkön megtalálható, többek között szegecsanyák, POP szegecsek, acél-acél, alu-acél és rozsdamentes szegecsek.

Hegesztés

Matic Kft. Technológiák - Hehesztés
A hegesztés célja, hogy két különálló anyag (fém) között olvadt állapotban oldhatatlan kötést, azaz "kohéziós kötést" hozzon létre. Ezt különböző eljárással lehet elérni.

Kézi ívhegesztés

Matic Kft. Technológiák - Kézi ívhegesztés
Ez a technológia egy nagyon összetett világát képezi a fém megmunkálásnak, rengetek szakirodalom foglalkozik ezzel a technológiával.
Cégünknél csak Migatronik és Fronius gépek találhatóak, amikkel szénacél, rozsdamentes acél és alumínium alapanyagok hegesztéssel is foglalkozunk.

Ezen felül cégünk rendelkezik ISO3834 hegesztő üzemi minősítéssel, ahol a legjáratosabb hegesztési eljárások validálva vannak, munkavállalóink rendelkeznek minden ehhez kapcsolódó minősítéssel, az új megkereséseket pedig hegesztési felelősünk segítségével dolgozzuk fel.

Robot hegesztés

Matic Kft. Technológiák - Robot hegesztés
Visszatérő rendelések esetén lehetőségünk van az ABB hegesztő robotunkra feltenni a hegesztési megmunkálást, amivel stabil minőséget és termelékenységet tudunk biztosítani.
A robot kiszolgálását egy forgató asztal biztosítja, ami szintén programozható, így a hegesztési megmunkálást nem befolyásolja az alkatrészek cseréje, a két művelet egy időben tud menni.

Lézer hegesztés

Matic Kft. Technológiák - Lézer hegesztés
A lézer hegesztés egy olyan technológia, mely a könnyű kezelhetőség és nagy sebesség miatt egyre elterjedtebb. 
Az egyre szélesebb felhasználás a kis hőbevitelnek és a reprodukálhatóságnak köszönhető. Mivel a hőbevitel kicsi, ezért az alkatrész / alkatrészek keskeny hatásövezettel és kis vetemedéssel készíthetőek el. Lézer hegesztés során az alkatrész felületét nem éri közvetlenül mechanikai terhelés, az energiabevitel érintkezés (kontakt) nélküli, így nem lép fel deformáció az anyagban. Így a lehető legjobb minőségű, hegesztési varratokat lehet elkészíteni. A folyamat teljes mértékben szabályozható, a berendezés kicsi és könnyen mozgatható.

Előnyei:
► Más hegesztési eljárásokhoz képest sokkal kevesebb vetemedés tapasztalható
► Gyors és precíz folyamat
► A hőbevitel a lézer által generált fókuszpontba koncentrálódik
► Keskeny a hőhatás övezet
► Könnyen be lehet építeni egy folyamatba
► Utómunka lényegesen kevesebb
► A hegesztőfej egyben tisztító fej (2 perc az átszerelés)
► Az így létrehozott varratok költséghatékonyabbak

Hátrányok:
► A gép bekerülési költsége magas
► A lemezvastagság határokat szab

Matic gépparkjában egy 2kW-os gép található, melynek nem okoz gondot az alábbi lemezek hegesztése:
Szénacél / rozsdamentes lemez: 8mm-ig
Alumínium: 6mm-ig

A gép egy kombinált fejjel rendelkezik, mely gyors átszerelésével egy teljes értékű lézeres tisztító berendezés áll rendelkezésünkre.

Kézi csiszolás, hegesztési varrat megmunkálás

Matic Kft. Technológiák - Kézi csiszolás, hegesztési varrat megmunkálás
A kézi csiszolás jelentése, hogy a csiszoló szerszám vagy gép vezetése kézzel történik a munkadarabon.
A legmodernebb technológia ellenére a kézzel irányított gépi csiszolás, még mindig elengedhetetlen a legtöbb alkalmazáshoz. Minden hegesztési varratot a rajzon jelölt utómunkálással látjuk el egy erre elkülönített területen, ahol pneumatikus kézi csiszoló gépekkel történik a hegesztési varratok utómunkálása.

Préselés

Matic Kft. Technológiák - Préselés
Rendelkezésünkre állnak Hidraulikus és Excenteres sajtók egyaránt.
A hidraulikus sajtókban az alakítást a hidraulikus hengerben mozgó dugattyúhoz kapcsolt szerszám végzi, az alakító erőt nagynyomású olaj közvetíti.
Megkülönböztetünk négy és kétoszlopos, valamint zárt és keretes hidraulikus sajtókat is.

Mechanikus sajtók:
Több típusú sajtó közül nálunk Exenteres présgépek találhatóak 250 tonnáig. Azok közül is egyállványos excentersajtókról beszélünk, amelyek általánosabb célra készültek például a mi esetünkben lemez kivágás és lemez alakítás. A gépek váza „C” betű alakú és ami a legfontosabb, hogy az egyállványos sajtók állványának rugalmas alakváltozása lényegesen nagyobb, mint más prés típusoké. A főtengely elhelyezkedése az asztalra merőleges így az excenter a főtengely végén található. A gépek elengedhetetlen része a megmunkálási feladathoz szükséges célszerszámok, melyek lehetnek egyszeri és kombinált (több lépéses) prés szerszámok is. Ezt a megmunkálási formát tömeggyártás esetén érdemes választani, szerszám készítésben házon belül tudunk segítséged nyújtani.

Homokszórás

Matic Kft. Technológiák - Homokszórás
Nagy teljesítményű kompresszor segítségével 8 bar nyomáson tisztított sűrített levegővel juttatjuk a felület kezelő anyagot egy tartályból, szórótömlőn keresztül a felületre.
Itt az alapanyag minőségétől és a rajzi elvárásoknak megfelelően többféle hozag anyagot is használhatunk, ilyen például homok, acél szemcse, üveggyöngy, korund, illetve ezek keveréke. A technológia hagyományos szórási eljárások közé és a felületkezelés eredménye egy abszolút homogén felület, mely lehet szénacélok esetében felületkezelési eljárás előkészítése, rozsdamentes anyagok esetében végleges dekor felület is.

Koptatás

Matic Kft. Technológiák - Koptatás
Szintén egy hagyományos felület kezelési eljárás, ahol a megmunkálás egy nyitott edényben történik amely a koptató gép részét alkotja.
A gép és a munkaterület összeköttetését rugó ágy biztosítja, amely továbbítja villanymotor által generált rezgő mozgást. Az edénybe különböző összetételű és méretű koptató testek helyezhetőek a megmunkálási feladatot figyelembe véve. Elsősorban tömeggyártott lemez alkatrészek sorja mentesítésére használjuk ezt a technológiát anyagcsoportonként elkülönítve.

Porfestés

Matic Kft. Technológiák - Porfestés
Hivatalos nevén elektrosztatikus porfestés, vagy másnéven a szinterezés.
A módszer előnye, hogy a festék bevonat tartósabb és sokkal inkább környezetbarát eljárás, mint az oldószeres festés. Az eljárás technológiája, hogy elektrosztatikusan feltöltjük a festésben résztvevő egységeket, a festendő alkatrész negatív pólust, még a porfesték pozitív töltést kap, ami hatására a fémtest magához vonzza a porfestéket, ami lehet poliészter, vagy epoxi-poliészter alapú. A technika egyik nagy előnye, hogy elektrosztatikus porszórás technikával szabályozható a rétegvastagság. A módszer költséghatékonysága, hogy ami por nem tapad fel a fémfelületre azt egy elszívó berendezésen keresztül elszívjuk, amit egy ciklon berendezés leválaszt és a festék anyag újra hasznosíthatóvá válik, így veszteség nélkülihez közeli felhasználást érünk el.

CNC tárcsás fűrészelés

Matic Kft. Technológiák - CNC tárcsás fűrészelés
A technológia egy egyszerű többélű kör keresztmetszetű forgácsoló szerszámot használ az anyag megmunkálásra, melynek forgács leválasztó részét keményfém lapkák alkotják.
A gép két fordulatszám tartományban használható melyek 1700 és 3400 fordulat / perc. A szálanyag adagolás automata és fél automata üzemmódban is történhet, de azonos szálanyag esetében, ahol változó hosszúságúak a kért munkadarabok, külön program is írható. A szálanyag megfogás pneumatikus, a század pontos adagolásról pedig egy 600 mm lökethosszúsággal bíró golyósorsó és léptetőmotor együttes gondoskodik.

Megmunkálási tartományaink a következőek:
Kör keresztmetszet esetén maximum átmérő D120 mm, négyzetes anyagnál a maximum befoglaló méret 100x100 mm és téglalapnál 180x70 mm. Tömör anyagoknál 80x80 mm-ig tudjuk a gépet használni.

Az alapanyag hulladék csökkentésére vagy megszűntetésére több végtelenítési megoldásunk is van.

A vágás minőségéről és az előtolás termelékenységéről kenőanyag porlasztó rendszer gondoskodik.

Mechanikai és elektronikai összeszerelés

Matic Kft. Technológiák - Mechanikai összeszerelés
A mechanikai összeszerelés, komplex lemezmegmunkálás és alkatrészgyártás területén a Matic Kft. több évtizedes múlttal rendelkezik a pénztárkazetták, trezorok, és széfek területén.
Cégünk mára már több európai nagyvállalatnak a beszállítója, melyek keretében nem csak az általunk legyártott alkatrészek gyártását vállaljuk, hanem komplex szerelést is végzünk (már a berendezések prototípus gyártási fázisában képesek vagyunk a vevő igényeinek kielégítésére).


Matic Kft. Technológiák - Elektronikai összeszerelés
Mechanikai összeszerelés mellett végzünk az általunk gyártott gépeken elektromos összeszerelést is. A vevőinktől beérkező dokumentációt, mérnökeink minden esetben ellenőrzik, a gyárthatóság, szerelhetőség szempontjából átnézik. Vállalatirányítási rendszerünk segítségével a gyártás teljes folyamatában. A mechanikai és elektronikai összeszerelés nagy szakértelmet és precizitást kíván. Magasan képzett szerelő munkatársaink több évtizedes tapasztalata a garancia arra, hogy a késztermék a műszaki rajznak megfelelően fog elkészülni.
A mechanikai és elektronikai összeszerelés gyorsaságát és kifogástalan minőségét a professzionális kéziszerszámokkal, mérőeszközökkel és szerelősablonokkal felszerelt szerelőrészlegünkkel biztosítjuk. Megfelelő személyi és tárgyi feltételek biztosítottak.

Ajánlatkérés

Ajánlatkéréshez, kérjük kattintson a gombra!

Matic Ipari Szolgáltató Kft.

Székhely

  • 6066 Tiszaalpár, Alkotmány u. 7.
  • +36 76 424 015
  • +36 76 424 139
  • ,
  • www.matic.hu
Copyright © 1992-2024 Matic Ipari Szolgáltató Kft. - Minden jog fenntartva.

Webdesign és fejlesztés: Visual-Art Studio

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Bővebb információ »